Bäst Bärbar kolgrill – Vinnare är Weber Go Anywhere

Hög kvalité, flera inställningsmöjligheter och mycket enkel att ta med. Det är egenskaperna som gör att Weber Go Anywhere fått bäst i test i flera olika tester när bärbara kolgrillar har ställt mot varandra. Senast var det Test.se som lyfte upp Go Anywhere som testvinnare. Men för dig som vill betala lite mindre finns även bra alternativ.

Weber bäst i test

Vinnare över tid

I ett större test av bärbara grillar på Test.se tar Weber Go Anywhere förstaplatsen. En placering som inte var helt oväntad med tanke på att både Aftonbladet (2014/2017), Hem o Hyra (2012/2019) Bastihemmet (2021) samt Testfakta (2019) utnämnt modellen som testvinnare.

Även hos återförsäljare som låter sina kunder lämna omdömen har Webers modell fått högsta betyg. Ett exempel är Bagaren och Kocken där medelbetyget är 5/5.

Funktion, hållbarhet och kvalité

Det amerikanska märket Weber är för många synonymt med hög kvalité och genomtänkta funktioner. Det är även vad som ofta lyfts upp i recensioner om Weber Go Anywhere. Test.se nämner exempelvis dess design som en av modellens fördelar. Det gör den lätt att ta med och komma igång med samtidigt som grillresultatet blir mycket bra. En detalj som särskiljer Go Anywhere från många andra bärbara kolgrillar är att det är möjligt att grilla med locket på. Det möjliggör exempelvis att det blir lättare att grilla lax och kött som behöver ligga varmt under en längre tid.


En bärbar grill med utvikbara ben och fyrkantig design för härliga grillningar. / Test.se


Testet omfattade både bärbara kol-, el, och gasgrillar och det var i kategorin kolgrill som Weber fick den hedrande förstaplaceringen. Det kan tilläggas att märket även fick bäst i test gällande elgrill. I andra tester har även företagets grillborste fått bäst i test.

Men tung och dyr…

De nackdelar som Test.se lyfter upp är priset och vikten. Weber Go Anywhere kostar drygt 1100 kr vilket därmed är en bit över vad en klassisk klotgrill kostar. Vikten på ca 6,5 kg anses även vara i överkant.

Landman

I jämförelse lyfts ”Bästa Budgetval” upp som är Landman Piccolino. En bärbar kolgrill som kostar ca 500 kr. Därmed under halva priset mot Go Anywhere. Weber är grillen för ”dig som vill ha det allra bästa” men även Landman har mycket goda omdömen. På Amazon har grillen fått 4,1 av 5 av användarna och Test.se lyfter upp att den fått ”högt betyg” i ett flertal tester. Dessutom väger den bara 3,8 kg. Även utseendet skiljer mellan grillarna då Go Anywhere är mer utformad som en rektangulär låda (lättare att packa och bära) än Landman Piccolino som är rund.

Se aktuellt pris på Weber Go Anywhere här