Bäst gasolgrill – Bluegaz Z-1

På Produktlistan.se har Bluegaz Z-1 fått utmärkelsen “Gasolgrill Bäst i Test“. Det är inte oväntat då flera andra tester visar samma resultat. Detta är solklart en vinnare! År 2022 fick den liknande utmärkelse av Bäst i Test och Pricerunner har gett samma grill förstaplatsen fyra år i rad…

 

Fyra brännare ger flexibilitet

En anledning till grillens popularitet är att den har fyra brännare. Det gör inte bara så att en jämn värmefördelning över hela grillytan kan hållas, utan även så att olika delar av grillytan kan ha olika temperaturer. Det ger användaren flexibiliteten att tillaga flera olika typer av ingredienser – på olika sätt – på en och samma gång.

Elektroniskt tändningssystem

Att börja grilla med Bluegaz Z-1 är enkelt. Tack vare det elektroniska tändningssystemet är det bara att vrida på reglagen för att starta den. Det du vrider på är gummerade plastknappar som, enligt PriceRunner, ger bra grepp.

Snabb

I flera tester har den rosats för att vara ”grymt snabb”. Under testet nådde de 250 grader på sju och en halv minut och 300 grader på 16 minuter. På två minuter och 20 sekunder nåddes 150 grader.

Det här kan jämföras med tvåan i testet, som tog åtta och en halv minut på sig, en minut längre, för att nå 250 grader.

Gott om plats – för mat och redskap

Grillytan, på 64 x 50 centimeter, slår många av konkurrenterna på fingrarna. Till den generöst tilltagna grillytan tillkommer även avställningsytor i form av sidobord. Med den här grillen behöver du alltså inte vara rädd för platsbrist. På ett av sidoborden finns dessutom kokar där du kan hänga dina redskap.

Utöver det finns ett skåp med dubbla dörrar under grillytan med plats för till exempel verktyg och kryddburkar. 

Det bör tilläggas att PriceRunner gjorde en egen mätning av grillytan som visade 60 x 43 cm, vilket inte stämmer överens med de officiella specifikationerna från Bluegaz, som säger 64 x 50 cm.

 

Nöjda omdömen bland användare

På Bluegaz hemsida finns ett kommentarsfält, där många nöjda användare har lämnat sina omdömen. Signaturen Torbjörn skriver till exempel att den är lätt att hålla ren, att den fungerar perfekt och att dess finish är ”mycket fin”.

En annan kommenterar att den är lättmonterad och har ett ”grymt bra tändsystem”, samt att han kom upp i 360 grader ”på ett kick”. Helhetsbilden är att användarna lämnar mycket positiva omdömen.

Specifikationer

  • Grillyta: 64 x 50 centimeter
  • Totaleffekt: 14 kW
  • Grillgaller i rostfritt stål (två stycken)
  • Mått: 133 x 55 x 107 cm (bredd, djup, höjd).
bäst ismaskin

bäst gasolgrill

se alla tester