Bäst kolgrill

Kolgrillen Weber Master-Touch GBS C-5750 är en mycket avancerad kolgrill med ett flertal flexibla funktioner. Bland annat går det att grilla, röka och göra långkok tack vare medföljande Gourmet BBQ-system-grillgaller. De avancerade funktionerna gör att grillen blivit utnämnd till bäst i test.

Kolgrillen kan köpas hos GardenStore

Kolgrill Weber Master-Touch GBS C-5750 – Testvinnaren

Testkungen.se har utnämnt Weber Master-Touch GBS C-5750 till bäst kolgrill – men testet visar även att önskemål om funktioner till allra största del avgör vilken modell som ska väljas.

Flexibla funktioner

I recensionen nämns att Master-Toch ”gör sig perfekt för finsmakare” eftersom det finns så många olika inställningsmöjligheter. Grillmästaren kommer kunna anpassa värme och smak helt efter kött och eget tycke.

Utseendemässigt är det inte stora skillnader mot en kolgrill som kan köpas på en bensinstation men det finns ett par stora funktionella skillnader.

  • Grilla kött, fisk och grönsaker
  • Gör långkok
  • Skapa frasigt perfekta pizzor
  • Anpassa värmen

Grillytan har en diameter på 57 cm vilket räcker gott och väl för att grilla olika rätter på samma gång. Det är även möjligt att köpa till ett flertal olika redskap för att utnyttja ytterligare funktioner. Dessa tilläggsfunktioner hittas i dess ”Gourmet BBQ System”.

<iframe width=”804″ height=”452″ src=”https://www.youtube.com/embed/jiyrfaWuHbY” title=”Weber® MasterTouch®” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

One-touch rengöringssystem

One-touch rengöringssystem gör det enkelt att hålla ren grillen både före och efter grillning. Det ingår även 5 års garanti på detta system. En garanti som gäller vid genomrostning eller genombränning.

Askhållare

All aska som uppstår faller ner i askhållaren som sitter under grillen. Det är därmed mycket enkelt att tömma grillen på aska och därefter göra ren den. En enkel funktion – som gör det betydligt smidigare att hantera grillen efter middagen.

Garanti

  • 10 år – Genomrostning eller genombränning på balja eller lock.
  • 5 år – One-touch rengöringssystem, plastkomponenter
  • 2 år – Övriga delar

Pris

Weber Master-Touch kostar ca 3000 kronor. Det är betydligt mer än de enklaste kolgrillarna men det är så pass stor skillnad i funktion att jämförelsen blir felaktig. Det blir som att jämföra en liten engångsgrill med en stor och avancerad grill – bara för att bägge använder kol.

Andra funktioner – andra grillar

Det blir något missvisande att säga att Weber-Touch är den bästa kolgrillen. Detta eftersom det är ett så brett begrepp. Det finns små engångsgrillar likväl som stora grillvagnar där kol används. I testet på Testkungen.se presenteras därför även andra modeller som passar vid andra behov.

Loger Etna XL

Loger Etna XL är en grillvagn för grillmästaren som vill grilla extra mycket på samma gång. En riktigt stor grillyta samt tre olika separata grillgaller skapas stor flexibilitet. Med värmehylla, förvaringshylla och fällbara sidobord blir det aldrig något problem med förvaring.

Även höjden på kolkorgen kan ändras vilket därmed enkelt gör att värmen kan förändras under grillningen. Även här finns separata askkoppar som gör att den är mycket enkel att rengöra.

 

bäst robotgräsklippare

bäst kolgrill

bäst spork