Bästa ismaskinen

Snabb, robust och tyst – det är fördelarna med ismaskinen från Rubicson vilket gör att den vinner Bäst i Test. Men konkurrensen är hård.

  • Bäst i Test
  • Skapa is på 6 min
  • 4,3 / 5 i kundomdöme

Ismaskin

Bäst i test – Rubicson

Ismaskinsguiden.se utser Rubicson till bästa ismaskinen och ger modellen ett slutbetyg på 9,8 av 10. En stor orsak till det höga betyget är maskinens hastighet att skapa is. Det tar ca 6 minuter från att maskinen har startat till att de första isbitarna kan tas ut. Just hastigheten bör även väga tungt gällande betyg då de som har gott om tid lika gärna kan frysa in vatten i formar…

Testet anger att Rubicson ismaskin klarar av att skapa ca 70 iskuber på en timme. Dessutom går det att välja två olika storlekar på dessa kuber.

Recensenterna lyfter även fram användarrecensioner och omdömen som skrivits på olika webbplatser. Bland de fördelar som nämns, i dessa omdeömen, finns bland annat att den är snabb och tyst. Hos Kjell och Company, som säljer modellen, har kunder gett ett genomsnittligt betyg på 4,3 av 5.

Det enda som recensenterna på Ismaskinsguiden är kritiska mot är designen. Det kanske inte är en av de köksmaskiner som står framme jämnt eller som skapar ”stämning” om en bar ska skapas i hemmet en fredagskväll.

Att tänka på i val av ismaskin

Rubicson utsågs som bästa ismaskin utifrån dess totala betyg. Men självklart kan andra modeller vara bättre – helt beroende på vad som prioriteras. Några punkter att se på, i val av modell, är:

Hastighet

Som visas ovan får Rubicson högsta betyg mycket tack vare dess hastighet att skapa isbitar. Förväntas maskinen användas när tiden är avgörande bör även dess hastighet kontrolleras. Förlita dig inte helt på vad producenten anger utan läs istället tester för att se hur fort isbitarna kan skapas.

Storlekar på isbitarna

Önskas en enda storlek, två eller tre? De mer avancerade modellerna erbjuder flera olika storleksalternativ – vilket kan vara en fördel.

Storlek på vattentank

Ismaskiner till konsumenter har alltid en vattentank. Vatten fylls i tanken och används sedan till den is som produceras. Det innebär även att en ismaskin med liten tank behöver fyllas på oftare.

Ismaskiner som används på restauranger och barer har vattenanslutning och behöver aldrig fyllas på. Men det är ytterst sällan som konsumenter har det behovet.

Ljudnivå

Det är relativt stor skillnad i ljudnivå. De absolut enklaste modellerna låter generellt mer än de som kostar lite mer. Till stor del beror det på en mer robust konstruktion.

Produkt, Test & Testresultat

De testvinnare som presenteras på Grillrobot.se har utsetts till Bäst i Test på olika webbplatser. Det är tester som omfattar allt från tre till betydligt fler modeller. Däremot finns det inget komplett test som ställer samtliga produkter, inom samma kategori, mot varandra.

Det skulle helt enkelt bli för omfattande. Gällande ismaskiner presenteras fördelar/nackdelar hos 8 olika ismaskiner varpå vinnare har utsetts inom flera olika kategorier. Detta så som ”bäst överlag”, ”snabbaste” samt ”enklast att använda”. Av dessa fick alltså Rubicson bäst betyg överlag vilket gör att den presenteras ovan.

Bäst grillborste

bäst köttkvarn

bäst bärbar kolgrill