Bästa riskokare

Det finns flera riskokare som utsetts till bäst i test. Till stor del beror detta på att olika funktioner och modeller har jämförts. I en av de större testerna får Champion Riskokare 1,5 utnämningen ”Bästa Budgetval”. Den har även vunnit ett flertal tester och är den riskokare vi valt ut som bäst.

Se aktuellt pris hos Bagarenochkocken.se

Högt i flera tester

Att koka ris i riskokare har flera fördelar. Framförallt är det enklare och säkrare. Det går exempelvis att använda timer och någon risk för att koka över finns inte. Dessutom blir riset alltid ”perfekt” då någon torrkokning inte kan uppstå som med kastrull. Det är även dessa funktioner som ofta står i fokus i de olika tester som utförts.

Champion har exempelvis blivit utsedd till bästa riskokaren av Prisjakt fler år och även kommit bland de tre bästa modellerna i tester hos Test.se, Bastihemmet.se och Bygghemma.se. Att de lyckas hitta en balans mellan funktion och användarvänlighet är alltså tydligt.

Storlek och funktion

Champion finns i flera olika storlekar. I ett test har 1,5 liter jämförts medan det i andra tester har varit den på 2,1 liter. Funktionsmässigt är det mycket liten skillnad så de sammanlagda betyget bör kunna gälla de flesta modeller.

Innergryta – Tack vare att innergrytan lätt kan lyftas ur blir det enkelt att lägga upp riset på tallrikar eller diska grytan i en diskmaskin.

Lock av glas – Locket är av glas vilket i vissa fall kan vara mer uppskattat än ett heltäckande plastlock.

Gedigen – I flera tester lyfts det fram att Champion känns ”gedigen” och inte lika plastig som modeller inom samma låga prisklass. Man får helt enkelt mycket kvalité för en låg summa.

En nackdel som vi upptäckt är att många E-butiker skriver ut extremt lite information om denna modell. Det står i stort sett bara att det är en riskkokare på 1,5 liter. Men de som läser recensioner och omdömen på olika webbplatser kommer snart att se skillnader mellan Champion och de sämre, och ännu bättre, modellerna.

Fördelen är framförallt att Champion är robust och levererar ett bra resultat. De ännu dyrare modellerna kan även användas för att tillaga andra rätter. Men är det bara ris som ska kokas räcker Champion mycket väl.

 

Bäst grillborste

bäst köttkvarn

bäst bärbar kolgrill