Köttkvarn – Testvinnare

Bosch MFW68660 är en multifunktionell köttkvarn som kan användas till allt från att mala kött till att skiva grönsaker. Den har fått mycket goda betyg i tester och det som framförallt brukar lyftas fram är att dess många olika funktioner, användarvänlighet och kraftfullhet. Läs mer om testerna nedan.

 • Utsedd till bäst i test
 • 4,7 – 4,9 i kundbetyg
 • Prisvärd (ca 2000 kronor)

Köttkvarn Bosch MFW68660

Testvinnare

Köttkvarnsguiden utnämns Bosch MFW68660 till att vara den bästa köttkvarnen. Det är en robust och högkvalitativ köttkvarn med många funktioner – som säljs till ett rimligt pris. Att den fick denna utmärkelse är inte heller oväntat då recensioner hos flera E-butiker visar att köttkvarnen är mycket uppskattad.

Testvinnare utifrån…

I testet nämns några nyckelfaktorer till att just Bosch utsågs till bästa valet. Bland annat ges högt betyg utifrån följande punkter:

 • Effekten

Köttkvarnen har en effekt på 800 W vilket gör det enkelt att använda den oavsett om det är mindre mängd kött som ska malas eller om den ska användas flera gånger i veckan. Malning kan ske med tre olika hålskivor vilka är på 3,0 mm, 4,8 mm samt 8 mm. Motorn är mycket stark och testpanelens slutsats är att det inte finns något ”som denna köttkvarn inte klarar av”. Detta i alla fall inom de ramar som man kan förvänta sig.

 • Funktionaliteten

Det är en stor skillnad på köttkvarnar utifrån vilka funktioner som används. Alla kan mala kött (även om mängden och hastigheten skiljer sig åt) men alla har inte ett flertal andra funktioner. Här får Bosch mycket gott beröm. Det är exempelvis möjligt att pressa frukt, skära grönsaker och stoppa korv.

” Bosch är i framkant när det gäller köttkvarnar och den här elektriska modellen med 800W sticker ut på alla möjliga sätt”

Dess multifunktion är något som många användare även lyfter upp som positivt när recensioner lämnats till de E-butiker som säljer modellen.

 • Priset

Med ett pris på ca 2000 kronor är Bosch köttkvarn mycket prisvärd i förhållande till vad man får för pengarna. Det finns modeller som kostar dubbelt, eller tredubbelt, så mycket vilka ofta har ytterligare funktioner. Men troligtvis är det få konsumenter som behöver mer än vad Bosch levererar.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Förvaring i apparaten
 • Många funktioner
 • Mycket extrautrustning
 • Stabil

Nackdelar:

 • Ljudvolymen

Köttkvarnsguiden nämner att ljudvolymen är det enda negativa med Bosch köttkvarn. I de fåtal negativa konsumentrecensionerna är det även detta som nämns. Kanske är det något man får räkna med om man väljer en köttkvarn ”som ska klara allt”

Konsumentrecensioner

I Sverige säljs Bosch MFW68660 av ett flertal olika butiker. De konsumenter som valt att recensera sin produkt har överlag varit mycket positiva. På hösten 2022 hade de gett köttkvarnen ett genomsnittligt betyg på 4,9 av 5.

Det konsumenterna framförallt lyfter fram som positivt är att kvarnen är mångsidig, snabb och kraftfull. Det stämmer alltså mycket väl in på de åsikter som nämns i testet på Köttkvarnsguiden.

 

bäst robotgräsklippare

bäst kolgrill

bäst spork