Rengöringsmedel för grill

Det finns flera olika rengöringsmedel till grill och grillgaller. Vilket medel du ska använda beror främst på material på grillens delar samt om det är rengöring efter grillning eller behandling inför grillning som ska ske. Här visas utbudet från det kända märket Weber.


Grillgaller rengöringsmedel

Weber rengöringsmedel för grillgaller

Effektivt rengöringsmedel för grillgaller – från kända märket Weber.

Spraya på medlet och låt det verka i ca 30 sekunder. Smutsen kan sedan lätt tas bort med en mjuk trasa eller borste.


gjutjärnsskydd spray

Weber skyddsspray för gjutjärnsgrill

Weber Gjutjärnsskydd är en spray utformad för att skydda dina gjutjärnsprodukter från rostbildning.

Den är särskilt användbar för grillgaller och andra gjutjärnstillbehör. För bästa resultat rekommenderas regelbunden användning.


häxans grill rengöring

Häxans rengöring för grill

Häxan Ugn & Grill är ett effektivt avfettningsmedel designat för att rengöra både ugnar och grillar. Produkten tar effektivt bort fastbrända beläggningar, fettfläckar och sot.

Vid användning sprayas medlet på ytan som sedan torkas av med en duk. För hårt smutsade ytor rekommenderas att låta medlet verka en stund innan avtorkning.


Weber rengöringssvamp

Webers rengöringssvamp

Svamp som används för rengöring invändigt och utvändigt på grillen. Med den mjuka sidan kan damm och smuts torkas bort.

Kan även användas för att torka rent när rengöringsmedel används. Den grova sidan används för tuffare rengöring.


 

Tips – Rengöra grill med rengöringsmedel

Utvändigt…

Ska grillgallret och invändiga delar rengöras eller är det grillens utsida? Det kan skilja stort på vilket medel som bör väljas. Detta både utifrån att det kan vara olika material samt att det är olika slags smuts och fett som ska tas bort. För rengöring på utsidan kan oftast passande produkter inom köksrengöring användas. Delar av rostfritt kan exempelvis rengöras med CIF Professional Rostfritt medan Ajax Kök Spray kan användas för allmänna ytor.

…eller invändigt

Är det däremot grillgallret som ska rengöras så rekommenderas produkter som uttrycklingen anges vara för detta ändamål. Detsamma gäller för delar av grillen där fett har bränts fast under grillning. Följ alltid instruktionerna på förpackningen och kombinera gärna med en bra grillborste för att borsta bort smuts och fett enklare.

bäst robotgräsklippare

bäst kolgrill

bäst spork